WE-tävling

Gissa vad? Eller det är ju inte så svårt, det står ju i rubriken! Jag har äntligen anmält mig och Xet till en working equitation-tävling! Det blir en klubbtävling på UPK som jag hoppas att vi tar oss runt i.. Den är redan nu på söndag så jag måste försöka klämma in att träna lite moment som kommer i vår bana, LC. Det han egentligen behöver träna på är den fruktansvärt läskiga tjuren som finns på just UPK, men min medryttare har varit över till banan och hälsat på den på nära håll. Det gäller bara att han kommer ihåg det när jag sitter på... ;)
 
Här följer även en bild på banan vi ska rida då. Jag hoppas även komma ihåg hela banan.. Vilket kan vara ett litet svårighetsmoment med tanke på att detta är vår allra första tävling i WE, vi har varit med på ett par träningar vilket har varit sjukt roligt, så om det går dåligt är det bara att ta det som en träning..  Får hoppas att jag inte är först oxå så jag kan tjuvkika på de andra ekipagen!
 
Det som känns lite jobbigt är ju bara i detta läge att vi fortfarande ej har lagat vår jä(..)la trailer, så det blir att rida över igen. Men denna gång får jag rida ensam... Och man är alltid så hiiimla stressad att komma dit i tid (han stannar ju och filosoferar över om huruvida han bör fortsätta gå ensam eller ej..), rida fram ordentligt, kolla in banan så man kanske lär sig den i verkligheten med och inte bara på papper, och att få tjuvkika på ekipagen innan mig.. Om det ens är någon innan..
 
Men jag ska inte låta det försöra för mig. Jag får gå upp riktigt tidigt bara och rida i god tid så jag kan slappna av. Det är ju även en träning för mig att lära mig slappna av lite, ha så goda förberedelser helt enkelt så jag bara kan fokusera. Jag hatar att jag blir så nervös så det är något jag måste jobba på. Och så hoppas vi att det kanske till och med går riktigt bra, tänk om vi kommer hem med en liten rosett???

Min höst och mål

 
Nu i höst (eller ja, den har ju redan börjat för mig) så kommer jag förutom att ha hästis och träna och rida typ varje dag, även plugga in lite högskoleförberedande kurser på KomVux. Matte 2a går jag på skolan, eftersom jag är rätt dålig på matte. Det är kursen jag redan börjat med, och missat ca 2 veckor av när jag låg inne, haft skoning eller annat inplanerat samtidigt som lektionen ligger. Så i början gick allt bra medans nu känner jag mig rätt så lost. Hoppas självklart klara kursen även om jag kanske kuggar ett prov eftersom det kommer fler.
 
Kurs nummer 2 jag kommer läsa denna höst är Svenska 2, den läser jag istället då på distans då det är ett ämne jag har lätt för, och om jag skulle köra fast kan jag såklart fråga mamma. Vilket jag inte kan göra med matten... Svenskan kommer mest att vara att läsa böcker och göra ett större arbete i slutet av kursen (som jag förstått det).
 
Planen är även i vår att fortsätta vidare med Svenska 3, som jag ännu inte har kommit in på men jag tror att det kommer vara minst lika enkelt att klara av. Det positiva med distans är att man får plugga vilken tid på dygnet man vill, och det gör inget om jag har 5 läkarbesök i veckan eller helt enkelt vill åka till stallet en hel dag och bara vara där.
 
 
Utöver pluggandet som jag "måste" ska jag även försöka göra 1-2 högskoleprov (Zzzz) för att kunna komma in på Djursjukskötar-utbildningen på SLU eftersom mina gymnasiebetyg inte var de absolut bästa. Jag ska även försöka hinna plugga teori till körkortet, och övningsköra så mycket jag kan med pappa när det passar. Det är ju även viktigt att köra regelbundet så jag inte glömmer hur man gör och får börja om från början..

Morgonskoning

Idag var det dags för Xet att skos igen, och tiden blev tidigarelagd på dagen så fick starta dagen i stallet! Jag jade honom inne från natten, och då han verkligen hatar att stå inne och titta på när kompisarna gick ut i hagen, så bestämde jag mig för att rida en liten sväng innan skoningen så han skulle stå still när det var dags :)
 
 
Vi skrittade först och främst runt åkern i ca 20-25 minuter, det tog så lång tid eftersom han skulle stanna hela tiden och kika ifall det verkligen var säkert att fortsätta. Han stannade även och ville att rådjuren lite längre fram skulle hålla honom sällskap, han gnäggade på dem men de ville inte komma :(
 
Skoningen gick iallafall jättebra, han stod och sov nästan? Höll som vanligt koll på att allt gick till som det brukade (han står alltid och tittar på vad som händer med fötterna, puttar på hovis osv) och fick massor av godis i form av morötter, äpplen och lite ps-godis. Han är lite bortskämd, ja <3