Underbara och det andra då förståsIgår var en av de värsta dagarna i mitt liv. En såkallad plexusblockad sattes in i min arm, en slags slang som sprutar in bedövning så hela armen domnade bort så smärtan i mitt finger försvann. Men, tyvärr tog obehaget över att armen nästan inte tillhörde mig över så jag tog beslutet att dra ur den idag trots skräckupplevelsen att få in den igår. Kärlkirurgen dumförklarade mig och var tyvärr riktigt otrevlig, men det är ju ändå min kropp, och mitt beslut..
 Idag drogs den ut! Efter en hemsk natt lyste därför dagen upp av först ett presentkort, och därefter ett kort fyllt med shoppingpengar av underbara människor! Nu påbörjas ett nytt kapitel, och nya mediciner prövas. Förhoppningsvis ger fingret med sig, droppet hjälper och sommaren kan äntligen börja även för mig...! 


Sjukhuset, dropp osv

Sedan i lördags (?) har jag fått ett slags dropp i 6 timmar här på sjukhuset och fått lite morfin för smärtan i ett lilasvart finger. Som tur är har jag fått sova hemma i några dagar iallafall eftersom jag varit duktig med vätskeintag osv men vissa dagar har jag helt enkelt fått upp allt igen till kvällen. 

Sommarlovet har helt enkelt inte riktigt blivit som jag tänkt mig, och vissa dagar känns det som jag hellre amputerar på grund av smärtan och all tid som går, men nu kör vi på över helgen iallafall. 

Saknar min fina ponny, och hoppas iochmed den höjda 20-årsgränsen kanske på att köpa min bästa vän ändå. Men det är ett framtida beslut jag inte helt kontrollerar..


5 saker jag helst väljer eko

Det är tyvärr inte jag som står för handlingen i vår familj, men jag försöker ändå att få mina föräldrar att välja ekologisk mat eftersom jag såklart älskar de flesta djur, (även om häst är den som klart utmärker sig mest, men det är ju lite tabu att äta häst i Sverige) vissa mer eller mindre. 
 
Hursomhelst, lite bakgrundsinformation till detta som kanske är intressant är att jag ända sedan jag var liten och i stort sett förstod vart hamburgaren, korven och etc kom ifrån, velat att vi iallafall ska försöka äta vegetariskt ibland och när vi äter kött välja det svenska och glada, och ja, ekologiska som tar hänsyn till miljön. Dessa saker är de som är viktigast enligt Naturskyddsföreningen:
  • Kaffe ~ eftersom ett giftigt bekämpninsmedel används som skadar både djur & människor
  • Bananer & Vindruvor ~ riktigt hårt besprutade frukter som kan ge nervskador hos odlarna. Dessutom kan det tunna skalet hos vindruvan inte skydda mot de många gifterna. 
  • Mejeriprodukter ~  du bidrar till en gladare miljö och ett friskare vatten.
  • Kött ~  det säger sig nästan självt. Sverige är det enda landet med vettiga djurskyddsregler. Hittar du inte ekologiskt, så köp svenskt naturbeteskött. 
  • Potatis ~  det är faktiskt en av de saker som besprutas mest, vilket går direkt ut i våra vatten.